FALCON TOWN JAZZ BAND

WOENSDAG 26 OKTOBER 2022 20:00 UUR BORRELBAR 'DE HAVEN' HELMOND

De Falcon Town Jazz Band komt uit de regio Eindhoven en is een orkest dat inmiddels meer dan 25  jaar bestaat. De bandleden maken op een enthousiaste manier jazzmuziek, in het bijzonder ‘Dixieland Jazz”.

De band heeft een uitgebreid, veelzijdig en afwisselend repertoire, waarbij elke liefhebber van ‘Dixieland Jazz’ aan zijn trekken komt. De hoofdmoot van het repertoire bestaat uit nummers uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw, maar ook nummers van vóór en ná genoemde periode komen regelmatig aan bod.

De bandleden, die in het verleden deel hebben uitgemaakt van diversen bands en orkesten, hebben al hun muzikale kunnen in de Falcon Town Jazz Band samengebracht en kunnen bogen op een gezamenlijke muzikale ervaring van enkele eeuwen.

De bandleden doen er alles aan hun liefde en enthousiasme voor de jazz-oude-stijl op een ongedwongen manier naar het publiek uit te stralen.

De muziekstijl van de band kan het best worden gekarakteriseerd als gemakkelijk in het gehoor liggende swingende, instrumentale en vocale ‘Dixieland Jazz. Muziek ‘ die bij het publiek uitstekend aanslaat, zoals inmiddels bij optredens is gebleken.

Voor speciale gelegenheden zoals recepties ed. treedt de band ook op in een kleine bezetting.

De Falcon Town Jazz Band treedt op in de volgende bezetting:

 • Henk van de Ven, klarinet
 • Eric Tuytschaver trompet, bügel, zang
 • Gerrit Koppert, trombone
 • Jelle Posthumus piano, banjo, gitaar, ukelele, zang
 • Ad van Mensvoort, bas
 • Eddy Reepmaker van Belle, slagwerk

PROGRAMMA

STREETPARADE EN LIVE OPTREDENS CENTRUM HELMOND
Zaterdag 27 augustus 2022
 • Streetparade, vanaf 14.00 uur lopen diverse jazzorkesten al spelend van speelplek naar speelplek door het centrum van Helmond. Vertrek om 14. 00 uur vanaf Borrelbar De Haven aan de Havenweg.
 • Vanaf 17.00 uur is er een jammsessie op de Markt in Helmond ter hoogte van Café De Deftige Aap / Ingang winkelcetrum De Passage.
 • Vanaf 20:00 uur is er een optreden van de Papa Dré Jazzband in de HARBOUR JAZZCLUB HELMOND (Borrelbar De Haven, Havenweg 28)
Zondag 28 augustus 2022
 • Streetparade, vanaf 14.00 uur lopen diverse jazzorkesten al spelend van speelplek naar speelplek door het centrum van Helmond. Vertrek om 14. 00 uur vanaf Borrelbar De Haven aan de Havenweg.
 • Vanaf 14:00 tot 20:00 uur zijn er live-optredens op het podium bij Lokaal42 op de Markt in Helmond. Met: Ray Stepien, Carrie Nation and the Speak Easy en Junior Marvel & His Texas Hi Flyers.
 • Vanaf 14:30 uur is er ook live-muziek zijn bij Café de Vlegel en Stadsherberg De Kei aan de Kasteellaan.
 • Vanaf 17.00 uur is er een jammsessie op de Markt in Helmond ter hoogte van Café De Deftige Aap / Ingang winkelcetrum De Passage.

De Streetbands

Streetparade za 27 en zo 28 aug. 2022

Dixie Brothers Jazz Formatie

Dixie Brothers Jazz Formatie is een orkest bestaande uit een 5 persoons bezetting.
Dixie Brothers Jazz Formatie is een graag gezien orkest tijdens jazz festivals zoals o.a. Middelburg jazz / Terneuzen Jazz / Domburg Jazz By The Sea / Zutphen Jazz etc. etc.
Maar ook vele optredens in o.a. Duitsland / Belgie en Luxemburg

Bezetting:
Trompet en zang
Trombone en zang
Banjo
Bas-Sousafoon
Slagwerk

Efkes Anders Jasskapel

Door de omvang en de gevarieerdheid van het repertoire voelt de band zich uitstekend thuis bij zowel een traditionele streetparade als op een podium.

Het mooiste compliment dat de band ooit gehad heeft kwam van New-Orleans veteraan Champion Jack Dupree, met wie ze de kleedkamer deelden tijdens het festival in Gladbeck.
Hij zei: “You play good, simple, not too technical, just like we did in the old days”.

Trombone: Flip Bastian
Sousafoon: Steph ter Beek
Trompet: Willem Weijts
Snaardrum: Ben de Bont
Banjo: Donna Magermans
Klarinet:Joop Konings
Basedrum: Angelique van de Burgt
Tenorsax:André Boereboom
Wasbord: Ernest Mbonani

Papa Dre

De Papa Dre Dixie Paraders garandeert u een optreden dat wordt gekenmerkt door een opvallende repertoirekeuze en een perfecte balans tussen gearrangeerde collectieven en verrassende solo’s.

Sousafoon: Dré van Vrede
Trompet/zang: Ralph de Kort
Trombone: Rob Adriaansen
Gitaar/banjo: Friso van Terwisga
Klarinet: Henk van de Ven

Sail-Jazzband

Sinds 1985 spelen wij al onze swingende muziek. Dat verraadt dat we al aardig wat jaartjes meelopen. Maar ook dat we op elkaar ingespeeld zijn!

Trompet: Eric Tuytschaever
Sousafoon: Stephan Zenden
Drums en basedrum: Jean van de Boom
Saxofoon: Piet Kleingeld
Banjo: Heins Sijmons
Trombone en zang: Jan van Alphen

The-juggets

In januari 1979 begon een elftal enthousiaste muzikanten met het beoefenen van de Dixielandmuziek. Vanwege de reputatie van Tilburg als ‘Stad der Kruikenzeikers’ noemden zij zich THE JUGGETS JAZZBAND. Aardige bijkomstigheid van de naam JUG is dat er in de vroege dagen van de jazz, als voorloper op de blaasbas, vaak op een kruik (Jug) geblazen werd als ondersteuning van het ritme.

Snaredrum: Harrie Claessen
Banjo: John Jongbloed
Trombone: Ad Habraken
Sousaphoon: Karel Hermans
Grand-Marshall: Christ Kardol
Trompet: Robbert-Jan Krook
Trompet: Henk Velema
Klarinet: Ad van Erp
Tenor sax: Pierre van den Wijngaert
Bassdrum: Leo Wolfs

Live Optredens

Zondag 28 aug. 2022

Junior Marvel

Zondag 28 aug. va 14.30 – 16.00u op het hoofdpodium bij Lokaal42 op de Markt in Helmond.

Junior Marvel & His Texas Hi Flyers zijn al tientallen jaren een bank als het gaat om authentieke rockabilly, jaren 50 rock ‘n’ roll, western bop en rhythm ‘n’ blues. Wild, ongetemd en authentiek. Met een stem zo energiek als Johnny Burnette en soulvol als de vroege Elvis Presley, is dit een energieke show die je niet mag missen.

Ray Stepien

Zondag 28 aug. va 16.30 – 18.00u op het hoofdpodium bij Lokaal42 op de Markt in Helmond.

Ray Stepien Trio, een vurige blues band uit Eindhoven.
Naast covers van bekende artiesten als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en John Mayer, speelt de band ook eigen nummers die vaak goed in de smaak vallen bij het publiek. Ieder optreden is er weer een mooie set en bij iedere show zal weer worden gespeeld met volle energie.

Ray Stepien Trio, be sure to check it out!

Carrie Nation

Zondag 28 aug. va 18.30 – 20.00u op het hoofdpodium bij Lokaal42 op de Markt in Helmond.

CARRIE NATION & THE SPEAKEASY is een energiek “Brass ‘n’ Grass” kwintet uit Wichita, KS. De band, wiens geluid is beschreven als “… een stagecoach in overdrive”, heeft hun eclectische mix van bluegrass, ska, punk en dixieland sinds hun oprichting in de lente naar volle clubs, kelders en festivals in de VS. gebracht.

Throaty vocals laden over percussieve gitaarritmes. Baanbrekende mandoline-solo’s smelten samen met schetterende trombone- en trompetlijnen.