PROGRAMMA Jazz in Catstown

STREETPARADE EN LIVE OPTREDENS CENTRUM HELMOND

Vrijdag 25 augustus 2023
  • Vanaf 15.00 uur zullen diverse jazzorkesten een bezoek brengen aan woon- zorgcentra in Helmond.
  • Vanaf 20:00 uur is er een sponsorborrel met een optreden van de Papa Dré Jazzband in de HARBOUR JAZZCLUB HELMOND (Borrelbar De Haven, Havenweg 28) ter gelegenheid van de officiële opening van Jazz in Catstown.
Zaterdag 26 augustus 2023
  • Streetparade, vanaf 14.00 uur lopen diverse jazzorkesten al spelend van speelplek naar speelplek door het centrum van Helmond.
  • Om 17.00 uur is er een jammsessie op de Markt in Helmond ter hoogte van Café De Deftige Aap / Ingang winkelcetrum De Passage.
  • Vanaf 20:00 uur zijn er diverse podium-optredens in het centrum van Helmond.
Zondag 27 augustus 2023
  • Streetparade, vanaf 14.00 uur lopen diverse jazzorkesten al spelend van speelplek naar speelplek door het centrum van Helmond.
  • Vanaf 14:00 tot 20:00 uur zijn er live-optredens op diverse podia in het centrum van Helmond.
  • Om 17.00 uur is er een jammsessie op de Markt in Helmond ter hoogte van Café De Deftige Aap / Ingang winkelcetrum De Passage.

De Streetbands 2023

Streetparade za 26 en zo 27 aug. 2023

Dixie Brothers Jazz Formatie

Dixie Brothers Jazz Formatie is een orkest bestaande uit een 5 persoons bezetting.
Dixie Brothers Jazz Formatie is een graag gezien orkest tijdens jazz festivals zoals o.a. Middelburg jazz / Terneuzen Jazz / Domburg Jazz By The Sea / Zutphen Jazz etc. etc.
Maar ook vele optredens in o.a. Duitsland / Belgie en Luxemburg

Bezetting:
Trompet en zang
Trombone en zang
Banjo
Bas-Sousafoon
Slagwerk

Jazz O'Leans

De muziek van het orkest is gebaseerd op de traditionele New Orleans jazz, hetgeen uit de naam ook blijkt, maar de muzikanten schromen niet om ook andere stromingen uit de klassieke jazz ten gehore te brengen, zodat een afwisselend programma ontstaat.

Het orkest speelt zowel op podium als op straat en is daarmee zeer flexibel en maakt met veel plezier muziek bij allerhande gelegenheden.

Piano en Banjo: Rob Roldaan
Rieten: Ron Schoenmaker
Trombone: Frits van der Horst
Cornet en zang: Berry Rijnen
Banjo en Tcharango: Frans van der Straten
Sousafoon: Cees van Sundert
Snare drum en Washboard: Dick Verwijk
Base-drum: Peter van Deursen

Papa Dre

De Papa Dre Dixie Paraders garandeert u een optreden dat wordt gekenmerkt door een opvallende repertoirekeuze en een perfecte balans tussen gearrangeerde collectieven en verrassende solo’s.

Sousafoon: Dré van Vrede
Trompet/zang: Ralph de Kort
Trombone: Rob Adriaansen
Gitaar/banjo: Friso van Terwisga
Klarinet: Henk van de Ven

All Stars Jazz Band

De band is gestart in 2000 en is sindsdien een graag geziene gast in jazzclubs, op festivals en bij andere culturele evenementen, zowel in binnen- als buitenland.
Ze hebben een heel gevarieerd repertoire: New Orleans, Dixieland, Blues, Chicago-style, Mainstream, Swing, Close Harmony Singing, Boogiewoogie, etc. met invloeden van Louis Armstrong, Fats Waller, Benny Goodman, Eddie Condon en vele andere jazzgrootheden herkenbaar.

Terecht kan worden gesteld dat “The Dutch All Stars Jazz Band” zeker tot één van de toonaangevende jazzformaties van Nederland kan worden gerekend.

Slagwerk: Kuuk Griep
Contrabas: Jacques Kingma
Banjo, gitaar, piano: Jan Gombert
Klarinet en saxen: Hans Verheul
Trompet, cornet, bügel en vocals: Frans van Wasbeek
Trombone en zang: Eelco van Velzen

The-juggets

In januari 1979 begon een elftal enthousiaste muzikanten met het beoefenen van de Dixielandmuziek. Vanwege de reputatie van Tilburg als ‘Stad der Kruikenzeikers’ noemden zij zich THE JUGGETS JAZZBAND. Aardige bijkomstigheid van de naam JUG is dat er in de vroege dagen van de jazz, als voorloper op de blaasbas, vaak op een kruik (Jug) geblazen werd als ondersteuning van het ritme.

Snaredrum: Harrie Claessen
Banjo: John Jongbloed
Trombone: Ad Habraken
Sousaphoon: Karel Hermans
Grand-Marshall: Christ Kardol
Trompet: Robbert-Jan Krook
Trompet: Henk Velema
Klarinet: Ad van Erp
Tenor sax: Pierre van den Wijngaert
Bassdrum: Leo Wolfs

NO Longfield Jazzcrackers

Wij zijn een oude stijl jazzband uit het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen. Al meer dan 40 jaar (14 juni 1980 opgericht) zijn wij aanwezig op gerenommeerde jazzfestivals in binnen- en buitenland. De stijl die wij spelen is New Orleans Revival met uitstapjes naar Blues, Frisco, Gospel enz. Eigenlijk zijn we gewoon een lekker swingende oude stijl jazzband..

Sousaphone: Karel Dooms
Klarinet: Dirk Hoek
Trombone en zang: Marinus-Jan van Langevelde
Washboard: Frank de Groene
Basedrum: Edwin Lauret
Drums: Adri van Meurs
Banjo: Gerrie Romeijn
Cornet: Edward Nuiten
Sopraan saxofoon: Martijn van Eetveldt
Trompet: Franco van Ierland

Live Optredens 2022

Zondag 28 aug. 2022

Zodra het programma voor 2023 bekend is volgt er meer informatie.

Junior Marvel

Zondag 28 aug. va 14.30 – 16.00u op het hoofdpodium bij Lokaal42 op de Markt in Helmond.

Junior Marvel & His Texas Hi Flyers zijn al tientallen jaren een bank als het gaat om authentieke rockabilly, jaren 50 rock ‘n’ roll, western bop en rhythm ‘n’ blues. Wild, ongetemd en authentiek. Met een stem zo energiek als Johnny Burnette en soulvol als de vroege Elvis Presley, is dit een energieke show die je niet mag missen.

Ray Stepien

Zondag 28 aug. va 16.30 – 18.00u op het hoofdpodium bij Lokaal42 op de Markt in Helmond.

Ray Stepien Trio, een vurige blues band uit Eindhoven.
Naast covers van bekende artiesten als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en John Mayer, speelt de band ook eigen nummers die vaak goed in de smaak vallen bij het publiek. Ieder optreden is er weer een mooie set en bij iedere show zal weer worden gespeeld met volle energie.

Ray Stepien Trio, be sure to check it out!

Carrie Nation

Zondag 28 aug. va 18.30 – 20.00u op het hoofdpodium bij Lokaal42 op de Markt in Helmond.

CARRIE NATION & THE SPEAKEASY is een energiek “Brass ‘n’ Grass” kwintet uit Wichita, KS. De band, wiens geluid is beschreven als “… een stagecoach in overdrive”, heeft hun eclectische mix van bluegrass, ska, punk en dixieland sinds hun oprichting in de lente naar volle clubs, kelders en festivals in de VS. gebracht.

Throaty vocals laden over percussieve gitaarritmes. Baanbrekende mandoline-solo’s smelten samen met schetterende trombone- en trompetlijnen.