De Falcon Town Jazz Band komt uit de regio Eindhoven en is een orkest dat inmiddels meer dan 25  jaar bestaat. De bandleden maken op een enthousiaste manier jazzmuziek, in het bijzonder ‘Dixieland Jazz”.

De band heeft een uitgebreid, veelzijdig en afwisselend repertoire, waarbij elke liefhebber van ‘Dixieland Jazz’ aan zijn trekken komt. De hoofdmoot van het repertoire bestaat uit nummers uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw, maar ook nummers van vóór en ná genoemde periode komen regelmatig aan bod.

De bandleden, die in het verleden deel hebben uitgemaakt van diversen bands en orkesten, hebben al hun muzikale kunnen in de Falcon Town Jazz Band samengebracht en kunnen bogen op een gezamenlijke muzikale ervaring van enkele eeuwen. 

De bandleden doen er alles aan hun liefde en enthousiasme voor de jazz-oude-stijl op een ongedwongen manier naar het publiek uit te stralen.

De muziekstijl van de band kan het best worden gekarakteriseerd als gemakkelijk in het gehoor liggende swingende, instrumentale en vocale ‘Dixieland Jazz. Muziek ‘ die bij het publiek uitstekend aanslaat, zoals inmiddels bij optredens is gebleken.

Voor speciale gelegenheden zoals recepties ed. treedt de band ook op in een kleine bezetting.

De Falcon Town Jazz Band treedt op in de volgende bezetting:

  • Henk van de Ven, klarinet
  • Eric Tuytschaver trompet, bügel, zang
  • Gerrit Koppert, trombone
  • Jelle Posthumus piano, banjo, gitaar, ukelele, zang
  • Ad van Mensvoort, bas
  • Eddy Reepmaker van Belle, slagwerk